első Barát-levél és jelentkezési lap 2010

Katolikus ifjúsági zarándoklat

első Barát-levél és jelentkezési lap 2010

„Készítsétek az Úr útját,

egyengessétek ösvényeit!”

Kedves JJ-om!

Ismét hívunk Titeket: útkeresésre, zarándoklatra, a Máriazell-t és Csíksomlyót összekötő Mária Útra. A most kiépítés alatt lévő zarándokút észak-magyarországi szakaszán fogunk járni és idén különleges feladata is lesz a Barátok Útjának. Utat keresünk és igyekszünk utat mutatni: az általunk lejárt szakaszon a Mária Út jelzéseit fogjuk felfesteni, a Bükkben, a Mátrában, a Kékes-tetőn keresztül, egészen Mátraverebély-Szentkútig, nemzeti zarándokhelyünkig.

Ha érzel erőt és lelkesedést magadban, és idén nyáron a 9. osztályt magad mögött hagyod, valamint szüleid is áldásukat adják zarándoklatodra, legkésőbb május 1-ig jelezd nekünk részvételi szándékodat. Arra kérünk, hogy ezt a szándékot kölcsönösen komolyan vehessük, a részvételi díjad első részét szintén május 1-ig fizesd be. Ennek módjáról és egyéb praktikus kérdésekről a szüleidnek szánt néhány sorban olvashatsz részletesen.

Ha fontosnak érzed, hogy ezt az élményt mások is megtapasztalják, hívd magaddal barátaidat, osztálytársaidat. Nagy Barátsággal várunk Titeket J!!!

Radnai Marci és a főbarátok

Kedves JJ Szülők!

Az idei évben 15. alkalommal indulunk a Barátok Útjára, július 2-10-ig.a jelenleg kiépítés alatt levő zarándokút, a Mária Út egy szakaszán. Miskolc környékéről indulunk, és zarándokutunkat nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton zárjuk. Hazafelé, Mátraverebély-Szentkúttól Budapestig biztosítunk helyet a buszon és a vonaton, kérjük, hogy a jelentkezési lapon jelezzék, ha gyermekük a közös szervezéssel utazna Budapestre!

Tisztelettel kérjük azokat a Szülőket, akiknek gyermeke jelenleg még középiskolás, hogy a jelentkezési lapot feltétlenül írják alá, s azt gyermekük május 1-ig juttassa el a helyi főbarátnak! A zarándoklatra csak így fogadhatunk el jelentkezéseket.


A zarándoklat költsége: 20.000.- Ft/fő

§ Kérjük a Kedves Szülőket, amennyiben szponzorokat tudnak nekünk ajánlani, keressenek bennünket, hiszen sajnos egyre több diákunknak okoz komoly anyagi gondot bármilyen nyári programon való részvétel! Minden támogatásukkal nagycsaládos, szegény sorsú illetve határon túli diákjainkat segítik abban, hogy tartalmasan töltsék el a nyár egy részét. Szeretnénk, ha anyagi okok miatt senkinek sem kellene otthon maradni. (A támogatásokat elsősorban a középiskolás diákjaink megsegítésére gyűjtjük.)

§ Utunk során orvos is zarándokol velünk, így az elsősegély mindig elérhető lesz.

§ A támogatás felajánlásáról és támogatás kéréséről: A fentiek miatt (az eddigi gyakorlathoz hasonlóan) kérjük szépen, hogy ha Önök vagy vállalatuk megteheti, ajánljanak fel a részvételi díjon felül adományt, akár készpénzben, akár a Magyar Piarista Diákszövetség kiemelten közhasznú társaság számlájára, melynek számlaszáma: 11708001-20504685. A közleményben tüntessék fel: „Barátok Útja adomány”.

Ha a részvételi díj kifizetése bárkinek gondot jelent, a helyi főbarátot vagy Radnai-Kiss Dorottyát keressék. Nem szeretnénk, ha pusztán ez lenne a részvétel akadálya. Tisztában vagyunk vele, hogy vannak családok, ahonnan több gyerek is velünk tartana – nekik mindenképpen szeretnénk segíteni. A 20.000.- forint azt jelenti, hogy egy fő számára lebontva tisztán ennyibe kerül a zarándoklat – de nem azt jelenti, hogy ettől indokolt esetben ne tudnánk eltérni! Kérjük, hogy ha Önök szeretnének részvételi díj-kedvezményben részesülni, akkor a helyi főbarátot vagy Radnai-Kiss Dorottyát keressék május 1-ig! (Ez a dátum egyben azt is jelzi, hogy a kért támogatásokról ezután tudunk csak dönteni.)

§ A részvételi díj befizetésének módja: Kérjük, hogy május 1-ig 10.000.- Ft-ot, június 12-ig 10.000.- Ft-ot fizessenek be az OTP Banknál: Számlatulajdonos Magyar Piarista Diákszövetség Számlaszám: 11708001-20504685

A banki befizetések közlemény rovatában feltétlenül tüntessék fel a gyermek nevét és hogy a Barátok Útjára jelentkezik! Mindkét befizetési bizonylatot őrizzék meg, mert a banki értesítőkből nem mindig állapítható meg egyértelműen a befizető. Ebben az esetben a befizetési bizonylat másolatát fogjuk elkérni a tételek azonosításához.

§ Már most szeretnénk jelezni, hogy a zarándoklat szervezésével kapcsolatban az elindulást megelőzően is rendkívül sok költség merül fel. Így a részvételi díj befizetését követően annak teljes összegét sajnos már nem áll módunkban visszafizetni.

.

§ A zarándoklattal kapcsolatban felmerülő egyéb kérdéseikkel forduljanak bizalommal Radnai Mártonhoz vagy D’Antonio-Strommer Szonjához!

A ZARÁNDOKLAT ELŐTT ÚJABB TÁJÉKOZTATÓ LEVELET KÜLDÜNK A HOZNIVALÓKRÓL, GYÜLEKEZŐRŐL, RÉSZLETEKRŐL!

JJ-i üdvözlettel a szervezők nevében, 2010. március 25-én:

Dr. Radnai Márton

Dr. Radnai Márton

(vezető)

*: 1094 Bp. Liliom u 13.

:: [email protected]

È: 20/9810-983

Radnai-Kiss Dorottya

(pénzügyek)

*:1094 Bp. Liliom u 13.

:: [email protected]

È: 20/3876-842

D’Antonio-Strommer Szonja

(szervezés)

*: 1132 Bp. Csanády u 18. I/6.

:: [email protected]

È: 30/847-51-92

Pilecky Dávid

(jelentkezések)

*: 2081 Piliscsaba, Fényesliget sétány 1592/3

:: [email protected]

È: 30/ 7494470

jelentkezési lap letöltése