2013 lejárás 7. nap Rita és Ambrus stílusában, (én nem hiszem, hogy a 11 km 5 óra volt, de ki tudja mit műveltek ezek közben…, megj. a szerk.)

Katolikus ifjúsági zarándoklat

2013 lejárás 7. nap Rita és Ambrus stílusában, (én nem hiszem, hogy a 11 km 5 óra volt, de ki tudja mit műveltek ezek közben…, megj. a szerk.)

Szalánta- Máriagyűd

Erről a szakaszról az egész országban nem készítenek turista térképet, így csak egy Oli által nyomtatott verzióval indultunk útnak. Az első számú feladat az volt, hogy megtaláljuk a Mária utat, ahonnan már ‘egyenes’ út vezet Máriagyüdre. A google maps szerint ez az út 3 óra alatt teljesíthető. De mindenki tévedhet!! Kettőnknek kb 5 óra volt, ebben persze volt pihenő is. Úgyhogy szerintünk rövidíteni kell. Útközben átmentünk egy falun, Bissén, innen kellene indulni aznap, hiszen mindenféleképpen buszoznánk.
De a mi utunk Szalántáról indult, ami egybeépült már Szalántanémetivel, így az első 20 percünk azzal telt, hogy találjunk egy földutat, ami kábé arra visz, amerre majd a Mária utat remélhetőleg megtaláljuk. Árnyékkal az első 1 órában nem találkoztunk. Csak temérdek mennyiségű búzamezővel. Ezt Ambrus meg is örökítette.

2013 lejárás 7. nap Rita és Ambrus stílusában, (én nem hiszem, hogy a 11 km 5 óra volt, de ki tudja mit műveltek ezek közben..., megj. a szerk.)

Szerencsére segítségünkre volt a nyomtatott térkép, hogy megtaláljuk a Mária jelzést. Adtunk egymásnak egy pacsit, hogy innen már gyerekjáték lesz, végig énekeltük Csinibaba és Aladin összes általunk ismert slágerét, és ezzel a lendülettel, kb. fél óra múlva rájöttünk, hogy elvesztettük a térképet. 🙂 Ezután minden látó képességünket igénybe véve figyeltük a jelzéseket. Nem mindig könnyítették meg a dolgunk. Az biztos, hogy a jelzés-festők nem pazarolták a jelzéseket. Csak oda tettek, ahova muszáj volt. Nehogy valaki túl sokat nézze és túl sok elkopjon… Útközben találkoztunk pár alkalommal kecsegtető Máriagyüdös táblákkal is, amik segítenék az elfáradt vándort, megnyugtatnák, hogy már csak x km van hátra… és ahogy a kép is mutatja, pontosan ennyit árultak el 🙂

2013 lejárás 7. nap Rita és Ambrus stílusában, (én nem hiszem, hogy a 11 km 5 óra volt, de ki tudja mit műveltek ezek közben..., megj. a szerk.)

De nem tévedtünk el, hála Ambrusnak és az apukájának, akitől kaptunk telefonos segítséget. Az út vége tartogat még egy hegyélményt, csak hogy megérezzük, milyen jó érzés megérkezni 🙂 

A terep nem nehéz, csak a végén, betonút és földút. Nincs dzsindzsás sehol sem.
Amire szükség van: Napgépnaptejtökfödő, valaki aki a fejünk fölé tart egy napernyőt, valaki, aki hozza utánunk a hűtőtáskát temérdek hűtött üdítővel, szandál is simán, akinek bírja a lába, és az utolsó napra való tekintettel egy kis kitartás.
Máriagyüdről még 4 km Siklós, ahol a szállás található.

Egy kis párbeszédünkel búcsuznánk tőletek:

Rita:                 (épp megcsípi egy szúnyog) 
                        (PAFF!)
                        -eggyel kevesebb!

Ambrus:            -maradt.. 

Rita, Ambrus:    -UGYANANNYI…:S:D