2015 4. nap útleírás: Pálháza – Sátoraljaújhely, lejárók: Dávid, Dodó

Katolikus ifjúsági zarándoklat

2015 4. nap útleírás: Pálháza – Sátoraljaújhely, lejárók: Dávid, Dodó

Pálháza – Sátoraljaújhely (4. nap)
Dávid – Dodó
A pálházai iskola elől veszi kezdetét a zarándoklat valószínűleg egyik leghosszabb útja.  A bakancs ajánlott, a naptej viszont nem létfontosságú, mert leszámítva egy rövidebb kezdeti és befejező szakaszt szinte végig fák árnyékában vezet a menet. Pont ezért viszont ajánlott nagyon közeli kapcsolatba kerülni a kullancsriasztóval.

Aszfalton körülbelül fél óra alatt minden fennakadás nélkül elérjük Kovácsvágást. Itt elhaladunk a helyi templom mellett, majd nemsokára rátérünk arra az erdészeti útra, amit ebédig egész biztosan követni fogunk. Nem lesz könnyű.  Az ösvényt az elején többször is sűrű dzsindzsás keresztezi, később pedig el-eltűnik az út és elég mély árkok nehezítik a továbbjutást, de eltévedni nem lehet, mert egy patak mentén megyünk egészen annak kezdetéig. Ezután nem sokkal rátérünk egy elég jól karbantartott, ledöngölt, kocsik által is járható földútra. Erről egy rövidebb szakasz erdészeti ösvény már a kijelölt turista útvonalhoz visz minket, melyet még jó hosszan követve, de már nehézségek nélkül elérjük Sátoraljaújhelyet, ahol a bűnbánati liturgiával zárjuk a napot. 

A menetidő olyan 7-8 óra, ha csak azt vesszük, amit tényleg le fogunk ott is járni. Km-ben pedig sztem olyan 25. De semmi sem biztos.