Barátkarácsony 2020

Katolikus ifjúsági zarándoklat

Barátkarácsony 2020

Barátkarácsony 2020

S lám, a csillag, amelyet napkeleten láttak, vezette őket, míg végre meg nem állt a hely fölött, ahol a gyermek volt. A csillagot megpillantva nagyon megörültek. Bementek a házba, és meglátták a gyermeket anyjával, Máriával.”
(Mt 2,9-11)

Kedves Barátunk!

Sajnos a 2020-ra tervezett Barátok Útja zarándoklatunk a világjárvány miatt elmaradt, de mi, főbarátok, folytattuk a kemény munkát, és a 2020-as BÚ Karácsonyt megszervezve szeretnénk lehetőséget teremteni mindannyiunk számára, hogy találkozhassunk és együtt ünnepelhessünk. Mivel a járványügyi helyzet és saját egészségünk védelme nem teszi lehetővé a személyes részvételt, így a virtuális térben, de nagyon is élőben és valóságosan fogunk találkozni! Sok szeretettel hívunk, várunk téged idén is a Barátok Útja karácsonyi ünnepségére!

A karácsonyi ünnepségünk időpontja:

  • 2020. december 28. hétfő, délelőtt 9:30 órától 15:00 óráig

Helyszíne: az online tér, a Zoom alkalmazásban tudsz csatlakozni. A Zoom applikációt le is lehet tölteni, de online módban a böngészőből is tudtok csatlakozni.

Reggel egy közös csatornán köszöntünk benneteket, közöljük az operatív tudnivalókat, majd átlépünk ún. „Break-out room”-okba, ahol a 2019-es nyári kiscsoportokban ünneplünk. Készítsd be bátran a nyáron készült fotókat és minden egyebet, amit szívesen megmutatnál a barátaidnak a képernyődet megosztva. Természetesen a jókedved is legyen beélesítve!

Karácsony alkalmával megajándékozzuk egymást. Készíts valami kis lelki ajándékot (lehet vers, mese, YouTube videó, fotó, ének, vidámság, stb.), amit majd barátaidnak a csoportodban ajándékba adhatsz, és szebbé, meghittebbé teheted a közös ünneplést! 

12:00-14:00-ig tartunk egy ebédszünetet, utána 14:00-kor egy YouTube-on, de a közös Zoom csatornán is közvetített, szokásos BÚ-s ünnepi szentmisén veszünk részt, amit a Tatai TV munkatársai segítségével fogunk nektek közvetíteni, de a tatai barátok személyesen is jöhetnek a Kossuth téri Nagytemplomba. A szentmisén a zenei szolgálatot a Tata Tóvárosi Szent Imre Kapucinus Plébánia Ifjúsági Kórusa és Zenekara fogja ellátni, akik között több zarándoktársunk is szolgál. Mindenkinek hálásan köszönjük a szolgálatot!

Ezután könnyes búcsút veszünk egymástól és megígérjük, hogy 2021-ben találkozunk a legújabb BÚ-n, amelyen a tavaly kiválasztott úti célunkat Márianosztrát fogjuk megjárni, (ugye velünk tartasz jövő nyáron is?), mert …boldog az az ember, akinek az Úr az Istene és Zarándokútra indítja a szíve! /84. zsoltár/

Nagyon fontos!

Jelentkezésedet, kérlek, mindenképpen jelezd a honlapunkon található online űrlap kitöltésével legkésőbb december 23-ig! Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

https://baratokutja.hu/bu-karacsony-jelentkezes/

Idén a Karácsonyi ünneplésünk ingyenes lesz.

Kívánom, hogy az advent vigyen közelebb magadhoz, a benned élő várakozáshoz a Jóisten felé. Kívánom, hogy Jézus születése, a Hit és Reménység fénye világosítsa meg életed borúsabb részeit, erősítse benned a szeretetet!

A keresztény ember élete szolgálat is, ahogy Néri Szent Fülöp mondta, az Egyház legnagyobb kincsei az árvák, szegények, elesettek és özvegyek. Gondolj, kérlek, imáidban és tetteidben azokra, akiknek ez a karácsony most nehéz, segíts mások ünnepét is szebbé tenni, akár idősebb testvéreinknek bevásárlással, részvétellel a rorátén, vagy bármilyen jócselekedettel!

Mi, főbarátok, most hatalmas várakozással vagyunk tele, bárcsak máris találkozhatnánk!

Áldott karácsonyt kívánunk neked,
szeretteidnek és közösségeidnek!

Olivér és a főbarátok