BÚtvonal 2024. 5. szakasz

Katolikus ifjúsági zarándoklat

BÚtvonal 2024. 5. szakasz

BÚtvonal 2024. 5. szakasz


Vanyarc – Hévízgyörk

Lejárók: Balázs, N. Barna

Ezen a napon zarándokutunk Vanyarcról indulva, Erdőkürtön és Kartalon át Hévízgyörkig vezet. 

BÚtvonal 2024. 5. szakasz

Vanyarcról indulva, bokrokkal, szántóföldekkel, emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított úton haladunk, majd a 8 km-t megtéve érkezünk Erdőkürtre. Innen tovább indulva, erdős, enyhe, de hosszú emelkedőn gyalogolva érkezünk meg a ’BARS 501’ névvel fémjelzett egykori „ultra szigorúan titkos” katonai objektum melletti ebéd és kiscsoportos helyünkre.

BÚtvonal 2024. 5. szakasz

Ebéd után ismét útra kelve előbb erdős ill. erdősávokkal tarkított szántóföldeket és a ’Sínai-hegy’-et követően Kartalon haladunk át. Kartal után előbb 3-as sz. főúton átkelve, majd az M3-as felüljáróján (libasorban) áthaladva erős lejtmenetben érkezünk Hévízgyörkre. Útközben külön misézésre alkalmas hely sajnos nincs, erre a célra a hévízgyörki Szent József templom jöhet szóba.Szállásunk a templomtól nem messze található Kultúrházban lesz.

Terep: Túlnyomórészt erdei utakon ill. szántóföldeken fogunk haladni (utolsó ~3 km aszfalt), így könnyű, túrázós lábbeli ajánlott erre a napra, viszont eső esetén az útvonal erdős részei sárosak lesznek (lásd a képeket). Ebben az esetben a bakancs lesz az ideális lábbeli.

Egyéb információk:

Táv: 29,5 km (~8-9 óra)

Szintemelkedés: 427 m / -505 m

BÚtvonal 2024. 5. szakasz

Aszfalt: 10%
Dzsindzsa: 3%
Árnyék nélküli szakasz: ~50%
Bokaficam veszélyesség: 2/5 (1: minimális veszély, 5: sok meredek, gördülő köves szakasz)

Lejárók ajánklják: Az út jó része árnyékos lesz, naptej, sapka és legalább 2 liter víz mindenkinél legyen, továbbá a rövid dzsindzsás/bokros részek miatt kullancsriasztó is ajánlott.