BÚtvonal 2024. 6. szakasz

Katolikus ifjúsági zarándoklat

BÚtvonal 2024. 6. szakasz

BÚtvonal 2024. 6. szakasz

Hévízgyörk – Máriabesnyő
Lejárók: N. Barna , Dodó

Hévizgyörki szállásunkat hátunk mögött hagyva, aszfaltozott utcákon halunk, egy enyhe emelkedővel hagyjuk el a települést. Letérünk a jelzet útról, és betérünk az erdőbe, amit pár bucka átmászásával kezdünk. Az ösvényen haladva a két szélén löszfal szegélyezi utunkat, innen kiérve szántóföld lesz jobb felől, kis idő múlva pedig bal felől.

BÚtvonal 2024. 6. szakasz

A jelzett útra egy sorompó kikerülésével térünk rá újból. Egy rövid szakaszon síkabbá válik a terep, de nem sokáig, mert megszakítja egy kisebb emelkedő. (Itt Szkíta temetkezési halmok vannak, amik az útról nem látszanak.) Az utunkat kettévágja egy lelakatolt kapuval ellátott kerítés, kb. 2 méterre a kaputól, lesz egy átkelő hely és itt meg is kíséreljük majd az át kelést.

BÚtvonal 2024. 6. szakasz

A jelzésváltás után egy kis időre elhagyjuk megint a jelzett utat, hogy újra meg találjuk. A kis rövid szakasz emelkedőjén felérve, máris a jelzett útra érünk, szűk ösvényen elkezdünk leereszkedni a hegyről, ami egyre lejt. És ahogy egyre jobban ereszkedünk lejjebb, annál hangosabban morajlik a civilizáció hangja: vonat, autó és harangzúgás!

Ahogy leértünk, a vasúttal párhuzamosan megyünk, addig amíg, nem keresztezi az utunkat egy aszfaltozott út. Ezen tovább vándorolva áthaladunk a vasút alatt. Itt átvált murvás úttá. Átkelünk a 3-mas fő úton és meg érkezünk a Mária-Besnyői Nagyboldogasszony templomhoz.

BÚtvonal 2024. 6. szakasz

Egyéb információk:

Táv: 13 km (kb. 5 óra)

Lábbeli: Kényelmes zárt cipő, a bevállalósaknak szandál

A lejárók ajánlják: Rovarriasztó, naptej, napsapka, víz.