2015 6. nap útleírás: Komlóska-Hercegkút, lejárók: Agapé, Pampoo, Dávid és Dodó

Katolikus ifjúsági zarándoklat

2015 6. nap útleírás: Komlóska-Hercegkút, lejárók: Agapé, Pampoo, Dávid és Dodó

Komlóska-Hercegkút
Ha valaki olyan buzgó, hogy meglesi a térképen, mely településeket fogja érinteni az idei BÚ, láthatja; de azok kedvéért, akik nem ilyen buzgók, elmondom, hogy Komlóska és Hercegkút szomszédos falvacskák. Kb. 2 óra alatt átérnénk a szomszédba. Sokszor hallani, hogy nem a cél, hanem a célhoz vezető út a fontos. És hol máshol, ha nem egy zarándoklaton értenénk ezzel maximálisan egyet. Felgyalogolunk Háromhutára, megkerülünk egy hegyet (Nagy-Körös-hegy 595), és úgy vesszük az irányt Hercegkút felé.
Látunk majd egy szépséges, elhagyatott kastélyt Újhuta környékén. Onnan már csak pár óra (úgy 3-4), és beérünk Hercegkútra.
Ami az egyéb érzéseket illeti, érezhetünk enyhe emelkedőt, egyszer egy nagyon éles kanyart, szerencsénkre kevésszer érezhetjük a nap égető sugarait, sokat megyünk majd erdőben. Aszfaltot csak egy nagyon rövid szakaszon érezhetünk majd a talpunk alatt, míg átvágunk a három Hután. Viszont valamit valamiért. Mivel erdős részen gyalogolunk sokat, a tájban csak Hercegkút felé vezető úton gyönyörködhetünk. De addig is ott lesz nekünk a kastély.

Erre a napra is inkább a cipőt ajánljuk, mert dzsindzsás nem lesz (lekopogom), az erdőben nem túl jó a terep, meg átvágunk majd egy-két réten, ahol szintén kellemetlen a szandál. Azért kell majd a naptej, napsapka, és a sok-sok víz is. Hegyet mászni nem fogunk, emelkedőből lesz csak kevés, meg inkább vékonyka ösvények, amin leereszkedünk (valószínűleg egyesével). Mikor a cél felé tartunk, a Nap már a hátunk mögött lemenőben lesz, így elviselhető lesz a kevés fával szegélyezett útszakasz is.

Kiérve Komlóskáról, rögtön az út elején van egy szuper reggeli indítós hely, ruszin kultúrházhoz tartozik, és reggel még árnyékos lesz:

2015 6. nap útleírás: Komlóska-Hercegkút, lejárók: Agapé, Pampoo, Dávid és Dodó