1. barátlevél

Katolikus ifjúsági zarándoklat

1. barátlevél

1. barátlevél

Kedves 😊😊-unk! 

25 év telt el az első Barátok Útja zarándoklat óta, és majdnem két év anélkül, hogy találkozhattunk volna Veletek. Sok mindenre megtanított minket az elmúlt időszak, de talán a legfontosabb, hogy megláttuk, milyen fontos emberi kapcsolatainkban a személyes találkozás, pár jó szó, egy ölelés, hogy kezet rázhatunk! Ezért mi, főbarátok, úgy határoztunk, idén újra elindulunk a zarándokúton, és hívunk Benneteket, hogy tartsatok velünk Ti is! 

Ez alkalommal hazánk szívébe látogatunk el, a Pilis és a Börzsöny hegyeire szeretnénk felkéredzkedni, látni Esztergomot, és találkozni a magyar pálosokkal Márianosztrán, akik évszázadokon keresztül lakták és szolgálták ezt a vidéket, hazánkat. Különös kapcsolódás az utolsó zarándokutunkkal, hogy a pálosokat Szent Kinga (akivel legutóbb „személyesen” is találkozhattunk) telepítette Lengyelországba, ahol máig működnek, és a XX. században betiltott és illegalitásba vonult magyar pálosokat éppen lengyel rendtársaik segítették újra talpra állni és visszajönni arra a vidékre, ahová most készülünk. Utunk során keressük, hogy vagyunk otthon az egyházban, magyar hazánkban, hitünkben, barátságainkban és megismerkedünk a pálos szellemiség értékrendjével. 

Immár 25-ik alkalommal hívunk tehát Téged a Barátok Útja zarándoklatra. Sok érdekes helyet fogunk meglátogatni, és szeretnénk barátkozni pilisi, börzsönyi és pálos vendéglátóinkkal. Már gőzerővel szervezzük az utat, hogy mindenhol a szokásos komfortban részesülhessünk J.  

Július 31-én tehát ismét útra kelünk, mert találkozni szeretnénk egymással, mert valamit közösen akarunk keresni és megélni. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, gyere és tarts velünk az úton, ami lehet a te utad is. Sok szeretettel várunk

És ami a legfontosabb: „Boldog az az ember, akinek az Úr az Istene és zarándokútra indítja a szíve…” /84.zsoltár/ 

Időpont: 2021. július 31. szombat – augusztus 8. vasárnap 

Tervezett útvonal: Budapest – Pilisszántó – Esztergom – Dömös – Visegrád – Kóspallag – Márianosztra 

Jelentkezés: jelentkezés fülön. 

A jelentkezés határideje: 2021. június 30. szerda 

Barátsággal: 

Tavaszy Márk és Dr. Fenyvesi Olivér, a Barátok Útja vezetői 
és a főbarátok

Jelmagyarázat: 😊😊= barát  


Kedves 😊😊-szülők! 

Idén is nagy szeretettel várjuk gyermekeik jelentkezését a Barátok Útja katolikus ifjúsági zarándoklatra, amely 2021. július 31. szombattól augusztus 8. vasárnapig tart. A végleges útvonalat még alakítjuk, ezért az csak a következő hetekben fog kiderülni. Amint véglegesítjük, közzétesszük honlapunkon. A zarándoklat pontos részleteiről – mint ahogyan ez már az évek során hagyománnyá vált – a zarándoklat előtt egy következő levélben küldünk tájékoztatást. Várunk mindenkit, aki betöltötte 14. életévét! 

Koronavírus: 

Jelen pillanatban a járványhelyzet miatt korlátozások vannak érvényben hazánkban, de előre láthatólag augusztus elején már szabadon találkozhatunk, zarándokolhatunk. Természetesen csak akkor indulunk útnak, ha ez nem ütközik jogszabályba. Ha a járványhelyzet váratlanul úgy alakul, hogy nem tudunk idén zarándokolni, a befizetett részvételi díj teljes összegét visszafizetjük minden résztvevőnek. 

Ezen felül nekünk, főbarátoknak az a célunk, hogy senki semmilyen körülmények közt ne fertőződhessen meg a zarándoklaton, ezért arra biztatunk minden résztvevőt, hogy úgy jöjjön közénk, hogy védettségi igazolvánnyal rendelkezik. Bár a 14-16 év közöttiek jelenleg nem kaphatnak oltást a koronavírus ellen, reméljük, hogy hamarosan ez is lehetővé válik. Ennek fényében kérjük Önöket, hogy felelősen mérlegeljék gyermekük részvételét a zarándoklaton, és amint lehetőség nyílik, adassák be gyermeküknek a védőoltást! Szeretettel várjuk tehát a 14-16 éves korosztályból is zarándoktársainkat. Az esetleges megbetegedésük ellen mindent elkövetünk, állandó orvosi jelenlét mellett gyalogolunk, de ha mégis megfertőződne valamelyik résztvevő, azért nem tudjuk vállalni a felelősséget. 

Részletesebb információkat, tudnivalókat a második levelünkben írunk majd! 

Jelentkezés: 

Június 30-ig várjuk a „jelentkezés” menüpont alatt! 

Költségek: 

A zarándoklat részvételi díja 35.000 Ft/fő. Egy fő részvételének költsége kb. 75.000 Ft, melynek fennmaradó részét pályázati forrásokból biztosítjuk, és eddig mindig tudtunk további támogatást biztosítani rászoruló társaink számára! Sajnos sok diákunk szüleinek okoz komoly anyagi terhet bármilyen nyári programon való részvétel. Nem szeretnénk, ha pusztán ez lenne a részvétel akadálya. 

Évről-évre vannak családok, ahonnan több gyerek is velünk tartana, nekik szükség esetén mindenképpen szeretnénk segíteni. Kérjük, hogy ha Önök szeretnének részvételi díjkedvezményben részesülni, akkor bizalommal keressék Hidvégi Tamást a lenti elérhetőségeken még a jelentkezési határidő lejárta előtt! Szeretnénk, ha anyagi okok miatt idén sem kellene senkinek otthon maradnia! A részvételi díj tartalmaz minden költséget a zarándoklat alatt: a napi háromszori étkezést, szállások költségét, orvosi ellátást, csomagszállítást, a zarándoklat pólóját és keresztjét. A résztvevőknek nincs szüksége költőpénzre a zarándoklat idején. 

Segítség: 

A fentiek értelmében (az eddigi gyakorlathoz hasonlóan) kérjük szépen, hogy ha Önök vagy vállalatuk megteheti, ajánljanak fel a részvételi díjon felül adományt, akár készpénzben vagy egyéb formában a Magyar Piarista Diákszövetség kiemelten közhasznú egyesület számlájára, melynek számlaszáma: CIB Bank 10700024-70492613-51200002 (számla tulajdonosa: Magyar Piarista Diákszövetség). A közleményben tüntessék fel: „Barátok Útja adomány”.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben szponzorokat tudnak nekünk ajánlani, keressenek bennünket, hiszen minden támogatással nagycsaládos, szegény sorsú, illetve fogyatékkal élő diákokat segítenek abban, hogy tartalmasan töltsék el a nyár egy részét.  

Utazás: 

Otthonról Budapestig és Márianosztráról hazáig mindenkinek magának kell gondoskodnia az utazásról. Hazafelé Márianosztra és Budapest között foglalunk buszjáratot. (Ennek részleteiről a következő levelünkben írunk.) 

A jelentkezés módja: 

Kérjük, hogy honlapunkon keresztül jelentkezzenek, ezzel nagyban megkönnyítik az adminisztrációt! Amennyiben gyermekük kiskorú (18 év alatti), kérjük, hogy a honlapon található (vagy kézzel írt, azonos szövegű) szülői hozzájárulást nyáron hozza magával a gyermek! 

A befizetés módja: 

Kérjük, hogy a jelentkezéssel együtt legkésőbb június 30-ig a jelentkezési díjat fizessék be: 

  • Számlaszám: 10700024-70492613-51200002 
  • Számla tulajdonosa: Magyar Piarista Diákszövetség
  • Bank: CIB 
  • Közlemény: résztvevő neve + Barátok Útja 

Csak azoknak a jelentkezését tekintjük véglegesnek, akik a részvételi díjat is befizették. A banki befizetések közlemény rovatában feltétlenül tüntessék fel a résztvevő nevét és azt, hogy Barátok Útja! A befizetési bizonylatot őrizzék meg!  

Szeretnénk jelezni, hogy a zarándoklat szervezésével kapcsolatban az elindulást megelőzően is sok költség merül fel. Így a részvételi díj befizetését követően annak teljes összegét sajnos már nem áll módunkban visszafizetni (kivéve, ha a zarándoklat esetleg elmarad).  

A zarándoklattal kapcsolatban felmerülő egyéb kérdéseikkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a kezdőlapon található elérhetőségeken

Üdvözlettel: 

Tavaszy Márk és Dr. Fenyvesi Olivér, a Barátok Útja vezetői