Barát-találkozó

Katolikus ifjúsági zarándoklat

Barát-találkozó

Barát-találkozó

„Még a fiatalok is elfáradhatnak, ellankadhatnak, az ifjak is összeeshetnek erőtlenül. De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.”
(Izajás könyve 40,30-31)

Kedves Barátunk!

Talán a járványt, ami tavaly még meghatározta életünket, már mindenki el is felejtette, és örülhetünk, hogy újra szabadon találkozhattunk. A nyári zarándoklaton sikerült újra a „Barátok Útját” járnunk, találkoznunk egymással, és követnünk Szent Péter apostol nagyon emberi és hozzánk közeli útját. Hogy onnan folytathassuk, ahol augusztusban abbahagytuk, idén újra egy közös karácsonyi újévi ünneplésre és találkozásra hívunk benneteket. A szervezést most az energiaválság és a fűtési nehézségek akadályozták, így új lesz a helyszín Névery Lilla jóvoltából: a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda fogadott be bennünket! Köszi Lilla!

Az újévi ünnepségünk időpontja: 2023. január 28., délelőtt 9:30 órától 16:00 óráig

Helyszíne: a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda, IV. kerület Tanoda tér 6. Újpest-Központ (M3 metró, 12-es és 14-es villamos) megállóból indulva a CBA Príma mellett kell elhaladnunk a villamossínekkel párhuzamosan. Egy lámpás zebrán áthaladva a panel épületek mögött található az iskola. Sárga épület zöld kerítéssel a Könyves Kálmán Gimnázium épületével szemben. Az iskola oldalán sötétkék molinó jelzi az intézményt.

Barát-találkozó

A megérkezést követően a délelőtt folyamán a nyári kiscsoportokban találkozunk. Hozd magaddal bátran a nyáron készült fotókat és minden egyebet, amit szívesen megmutatnál a barátaidnak. Hozhatsz hangszert és bármi olyan dolgot, amivel úgy érzed, vidáman tölthetnéd társaiddal a napot és bekapcsolódhatnál a délutáni szentmise szolgálatába! Természetesen a jókedved se maradjon otthon!

Újlév alkalmával megajándékozzuk egymást. Készíts valami kis lelki ajándékot (lehet vers, mese, videó, zene, fotó, ének, rajz, vidámság, stb.), amit majd barátaidnak a csoportodban ajándékba adhatsz, és szebbé, meghittebbé teheted a közös ünneplést! 😊😊

Délután megnézzük a BÚ-film 2022-es epizódját, jó lesz feleleveníteni a nyári élményeket!

Régi hagyományunk az is, hogy a lányok sütivel, a fiúk üdítővel járulnak hozzá az ünnepi asztalhoz. Mivel sajnos idén meleg ebédet nem tudunk rendelni, ezért batyus bulit tartunk. Annyi enni- és innivalót hozzatok, hogy hazaérésig ne éhezzetek meg!

A részvételi díj idén is 1500Ft, ami a helyszín bérletét fedezi, ezt hozd majd magaddal!

Szintén hozd magaddal – ha még nem töltötted be a 18-ik életévedet – a szülői áldást, amit itt találsz:

Továbbá mi, főbarátok ötleteket várunk, hogy hová szeretnétek zarándokolni 2023-ban, ezeket a délelőtt folyamán gyűjtsétek össze!

Napunkat közös szentmisével zárjuk 15 órai kezdettel, majd 16 órakor búcsút intünk nyárig vagy a következő csoporttalálkozóig egymásnak! (Mert ugye velünk tartasz jövő nyáron is…? 😊)

Nagyon fontos!

Jelentkezésedet kérlek, az online űrlap kitöltésével mindenképpen jelezd legkésőbb január 26-ig! Ha bármilyen kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

Járványügyi intézkedések: Már nincsenek. 😊

Reméljük, hogy a szűkös határidő ellenére is minél többen el tudunk menni, találkozni egymással és közösen ünnepelni az új év kezdetét, építeni csoportjainkat, közösségünket!

Szeretettel várunk benneteket!
Tavaszy, Olivér és a Főbarátok