1. Barátlevél – 2024

Katolikus ifjúsági zarándoklat

1. Barátlevél – 2024

1. Barátlevél – 2024

Kedves 🙂🙂-unk!

Kezdődik a tavasz, de mi már a nyárra gondolunk, és nagy lelkesedéssel várjuk, hogy ismét találkozhassunk Veletek. Az idei nyár sem telhet el a Barátok Útja nélkül, amit idén 28. alkalommal fogunk megszervezni. Idén a zarándoklatunk júliusban, a szokott időpontnál két héttel korábban lesz. Utunk első felében a Gyöngyök Útja nevű zarándoklat útvonalán is fogunk haladni, melynek lelkiségéhez fog kapcsolódni az idei témánk is. 

Hívunk idén Téged is, hogy csatlakozz hozzánk, szakadjunk ki a mindennapi életünkből! Sétáljunk együtt ezen a lelki és fizikai úton, hogy közelebbi barátságot köthessünk egymással, önmagunkkal és Istennel!

Időpont: 2024. július 13. szombat – július 21. vasárnap

Tervezett útvonal: Bátonyterenye – Alsótold – Nógrádsipek – Becske – Vanyarc – Bag – Máriabesnyő

Jelentkezés: https://baratokutja.hu/bu-jelentkezes/

Kevezményes jelentkezés határideje: május 20.
Jelentkezés végső
határideje: június 24.

A kedvezményes jelentkezés az első részlet május 20. előtti befizetésével válik véglegessé.

Sok szeretettel hívunk, mi már nagyon várjuk!

Barátsággal:
  Dr. Sárospataki Bálint, Tavaszy Márk, a Barátok Útja vezetői és a főbarátok

Jelmagyarázat: 🙂🙂 = barát

Kedves 🙂🙂-szülők!

Idén is nagy szeretettel várjuk gyermekeik jelentkezését a Barátok Útja katolikus ifjúsági zarándoklatra, amely 2024. július 13. szombattól július 21. vasárnapig tart. A végleges útvonal még kialakulóban, de a jelenlegi állás szerint Bátonyterenyétől Máriabesnyőig fogunk gyalogolni. A zarándoklat pontos részleteiről – mint ahogyan ez már az évek során hagyománnyá vált – a zarándoklat előtt egy következő levélben küldünk tájékoztatást. Várunk mindenkit, aki betöltötte 14. életévét!

Időpont:

A jelentkezéseket május 20-ig várjuk honlapunkon. https://baratokutja.hu/bu-jelentkezes/ Késők számára nyitva hagyjuk a jelentkezést emelt részvételi díjon még június 24-ig, de mindenkit kérünk, hogy minél hamarabb jelentkezzen, mert az segíti a szervezést!

Költségek:

A zarándoklat részvételi díja  a rendes határidőig (május 20-ig) jelentkezettek számára 60.000 Ft/ fő, a késve jelentkezőknek (de nekik is legkésőbb június 24-ig) pedig 65.000 Ft/fő. Egy fő részvételének költsége kb. 100.000 Ft, melynek fennmaradó részét pályázati forrásokból biztosítjuk.

Ezen felül eddig mindig tudtunk további támogatást biztosítani rászoruló társaink számára. Sajnos sok diákunk szüleinek okoz komoly anyagi terhet bármilyen nyári programon való részvétel. Nem szeretnénk, ha pusztán ez lenne a részvétel akadálya. Évről-évre vannak családok, ahonnan több gyerek is velünk tartana, nekik szükség esetén mindenképpen szeretnénk segíteni. Kérjük, hogy ha Önök szeretnének részvételi díjkedvezményben részesülni, akkor bizalommal keressék Juhász Katalint a lenti elérhetőségeken, még május 20. előtt! Szeretnénk, ha anyagi okok miatt idén sem kellene senkinek sem otthon maradnia!

A részvételi díj tartalmaz minden költséget a zarándoklat alatt, a napi háromszori étkezést, szállások költségét, orvosi ellátást, csomagszállítást, a zarándoklat pólóját és keresztjét stb. A résztvevőknek nincs szüksége költőpénzre a zarándoklat idején. 

Segítség:

A fentiek értelmében (az eddigi gyakorlathoz hasonlóan) kérjük szépen, hogy ha Önök vagy vállalatuk megteheti, ajánljanak fel a részvételi díjon felül adományt, akár készpénzben vagy egyéb formában a Magyar Piarista Diákszövetség kiemelten közhasznú egyesület számlájára, melynek számlaszáma: CIB Bank 10700024-70492613-51200002. A közleményben tüntessék fel: „Barátok Útja adomány”.

Kérjük a kedves Szülőket, amennyiben szponzorokat tudnak nekünk ajánlani, keressenek bennünket, hiszen minden támogatással nagycsaládos, szegény sorsú, illetve fogyatékkal élő, diákjainkat segítik abban, hogy tartalmasan töltsék el a nyár egy részét. 

A befizetés módja:

  • Kérjük, hogy a jelentkezéssel együtt, legkésőbb május 20-ig a jelentkezési díj első részletét, 30.000 Ft-ot fizessék be!
  • A második részletet, 30.000 Ft-ot (illetve a későn jelentkezőktől 35.000 Ft-ot) szintén ugyanerre a számlára kérjük befizetni legkésőbb június 24-ig:
    • Számlaszám: 10700024-70492613-51200002
    • Bank: CIB bank
    • Számlatulajdonos: Magyar Piarista Diákszövetség
    • Közlemény: zarándok neve + Barátok Útja + 1. vagy 2. részlet

Csak azoknak a jelentkezését tekintjük véglegesnek, akik a részvételi díj első felét befizették. A banki befizetések közlemény rovatában feltétlenül tüntessék fel: a zarándok nevét, hogy Barátok Útja és 1. vagy 2. részlet! A befizetési bizonylatot őrizzék meg!

Szeretnénk jelezni, hogy a zarándoklat szervezésével kapcsolatban az elindulást megelőzően is sok költség merül fel. Így a jelentkezési határidőt követően annak teljes összegét sajnos már nem áll módunkban visszafizetni.

A zarándoklattal kapcsolatban felmerülő egyéb kérdéseikkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a levél alján található elérhetőségeken!

Üdvözlettel:
  Dr. Sárospataki Bálint, Tavaszy Márk, a Barátok Útja vezetői és a főbarátok

Dr. Sárospataki Bálint
(vezető)
[email protected]
.

Tavaszy Márk
(vezető)
[email protected]
+36 20 377 5959

Juhász Katalin
(pénzügyek)
[email protected]
+36 30 486 1165

Báló Balázs
(jelentkezések)
[email protected]
.

Jelmagyarázat: 🙂🙂 = barát