BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék – Tarján

BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék – Tarján

BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék - Tarján
Lejárók: Balázs, Gellért
Táv: 22,5 km
Idő: kb. 6 óra
Ami a terepet illeti, nagy emelkedők és susnyás részek nem lesznek. Az út eleje még sima túra útvonal, itt kb. 100 métert kapaszkodunk felfelé a Strázsa-”hegy”-re, ahonnan pazar kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére és magára Zsámbékra is.


Mány előtt át kell kelnünk a főúton, itt a gyorsan hajtó kocsikra kell majd odafigyelnünk.
Mánytól az út végig vagy beton keménységűvé száradt földúton (ez időjárásfüggő, eső után dagonyázás lesz :-), vagy aszfalton fogunk gyalogolni, ezért érdemes az egész napra könnyű lábbelit (szandált/túracipőt) felvenni. Errefelé viszonylag kicsi a gépjármű forgalom, de augusztus lévén biztosan sok lesz a biciklis. Az útvonalon kevés az árnyék, testrészenként 1 liter naptej ajánlott :-). Az úticél és szállás a tarjáni Sportcsarnokban lesz.
Az út Zsámbéktól Mányig 1½ óra, Vasztélyig 3 óra, Tarjánig durván 6 óra lesz.
Misézéshez alkalmas hely útközben sajnos nincs, ezt a Sportcsarnok szomszédságában lévő Római Katolikus templomban tudjuk megejteni.
Ebédelni a vasztélyi focipálya mellett tudunk (BÚ táp által jól megközelíthető helyen). Kiscsoportozáshoz a vasztély focipálya elég kicsi, nem tudunk eléggé szétszóródni. A falu utáni erdőre is gondoltunk, de első szemrevételezésre nem tűnt az igazinak.

BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék - Tarján

BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék - Tarján

BÚ 2018, 2. nap: Zsámbék - Tarján