Barátok Útja 2022

Katolikus ifjúsági zarándoklat

Barátok Útja 2022

Jelentkezés - BÚ25

Kedves 🙂🙂-unk!

(🙂🙂 = barát)

Immáron 26. alkalommal készülünk a Barátok Útja Zarándoklatra nagy várakozással annak reményében, hogy a tavalyi tapasztalatok alapján újra találkozhatunk nyáron. Ez alkalommal egy régi vágyunk fog beteljesülni: Somogyországban fogunk zarándokolni, ahol eddig még sosem járt a BÚ. A Zselic és a Mecsek lankáin szeretnénk ismerkedni hazánk értékeivel és a bennünket befogadó emberekkel. Pécsen meglátogatjuk a világörökség részét képező ókeresztény sírokat. Mánfán régi ismerőseinkkel találkozhatunk újólag. Ha szerencsénk van megismerkedhetünk az ibafai pappal, és megkérdezzük tőle, hogy valóban van-e fapipája 🙂. Láthatjuk a toponári Festetics kastélyt, misézünk az orfűi Szent Márton püspökről nevezett templomban. Utunk célja az andocsi Szűzanya kegyhelye, ahol utunk végén megérkezve letehetjük a hétköznapokban hordozott terheinket.

Immár 26. alkalommal hívunk Téged a Barátok Útja zarándoklatra. Sok érdekes helyet szeretnénk meglátogatni és barátkozni mecseki, zselici vendéglátóinkkal. A főbarátok már gőzerővel szervezik utunkat, hogy mindenhol a szokásos komfortban részesülhessünk 🙂. Az előző évekhez hasonlóan idén is szeretettel várjuk felnőtt 🙂🙂-ok jelentkezését is!

Július 30-án tehát ismét útra kelünk: mert találkozni szeretnénk egymással, mert valamit közösen akarunk keresni, és megélni. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, gyere, tarts velünk az úton, ami lehet a Te utad is. Téged is sok szeretettel várunk!

És ami a legfontosabb: „Boldog az az ember, akinek az Úr az Istene és zarándokútra indítja a
szíve…” /84.zsoltár/

Időpont: 2022. július 30. szombat – augusztus 7. vasárnap

Tervezett útvonal: Pécs → Abaliget → Almamellék → Zselickisfalud → Magyaregres → Bonnya →
Andocs

A jelentkezés határideje: 2022. május 31. (Meghosszabbítva június 19-ig!)

Barátsággal:
Tavaszy Márk és Dr. Fenyvesi Olivér, a Barátok Útja vezetői és a főbarátok


Kedves 🙂🙂-szülők!

Idén is nagy szeretettel várjuk gyermekeik jelentkezését a Barátok Útja Katolikus Ifjúsági Zarándoklatra. A Zarándoklat 2022. július 30-tól (szombattól) augusztus 7-e (vasárnapig) tart. A végleges útvonalat még alakítjuk, ezért az csak májusban fog kiderülni. Amint véglegesítjük, közzétesszük honlapunkon. A zarándoklat pontos részleteiről – mint ahogyan ez már az évek során hagyománnyá vált – a zarándoklat előtt egy következő levélben küldünk tájékoztatást. Várunk mindenkit, aki betöltötte 14. életévét!

Koronavírus

A tavalyi zarándoklathoz hasonlóan szeretnénk megszervezi zarándoklatunkat. Természetesen csak akkor indulunk útnak, ha ez nem ütközik jogszabályba. Ha a járványhelyzet váratlanul úgy alakul, hogy nem tudunk idén zarándokolni, a befizetett részvételi díj teljes összegét visszafizetjük minden résztvevőnek. Ezen felül nekünk főbarátoknak az a célunk, hogy senki és semmilyen körülmények közt se
fertőződhessen meg a zarándoklaton, ezért arra kérünk minden résztvevőt, hogy úgy jöjjön közénk, hogy koronavírus elleni védettségét védettségi igazolvánnyal igazolja. Részletesebb információkat, tudnivalókat a második levelünkben írunk majd!

Jelentkezési határidő

A jelentkezéseket május 31-ig fogadjuk a jelentkezési formon.

Költségek

A zarándoklat részvételi díja 35.000 Ft/ fő. Egy fő részvételének költsége kb. 75.000 Ft, melynek fennmaradó részét pályázati forrásokból biztosítjuk, és eddig mindig tudtunk további támogatást biztosítani rászoruló társaink számára. Sajnos sok diákunk szüleinek okoz komoly anyagi terhet bármilyen nyári programon való részvétel. Nem szeretnénk, ha pusztán ez lenne a részvétel akadálya. Évről-évre vannak családok, ahonnan több gyerek is velünk tartana, nekik szükség esetén mindenképpen szeretnénk segíteni. Kérjük, hogy ha Önök szeretnének részvételi díjkedvezményben részesülni, akkor bizalommal keressék Juhász Katalint (30/486-1165, [email protected]), még a jelentkezési határidő lejárta előtt! Szeretnénk, ha anyagi okok miatt idén sem kellene senkinek sem otthon maradnia! A részvételi díj tartalmaz minden költséget a zarándoklat alatt: a napi háromszori étkezést, szállások költségét, orvosi ellátást, csomagszállítást, a zarándoklat pólóját és keresztjét stb. A résztvevőknek nincs szüksége költőpénzre a zarándoklat idején.

Felajánlás

A fentiek értelmében (az eddigi gyakorlathoz hasonlóan) kérjük szépen, hogy ha Önök vagy vállalatuk megteheti, ajánljanak fel a részvételi díjon felül adományt, akár készpénzben vagy egyéb formában a Magyar Piarista Diákszövetség kiemelten közhasznú egyesület számlájára, melynek számlaszáma: CIB Bank 10700024-70492613-51200002. A közleményben tüntessék fel: „Barátok Útja adomány”.

Kérjük a kedves Szülőket, amennyiben szponzorokat tudnak nekünk ajánlani, keressenek bennünket, hiszen minden támogatással nagycsaládos, szegény sorsú, illetve fogyatékkal élő, diákjainkat segítik abban, hogy tartalmasan töltsék el a nyár egy részét.

A jelentkezés módja

Kérjük, hogy honlapunkon keresztül jelentkezzenek, ezzel nagyban megkönnyítik az adminisztrációt! Amennyiben gyermekük kiskorú (18 év alatti), kérjük, hogy a honlapon található szülői hozzájárulást (vagy kézzel írt, azonos szövegűt) a nyáron hozza magával a gyermek!

A befizetés módja

Kérjük, hogy a jelentkezéssel együtt, legkésőbb június 19-ig a jelentkezési díjat fizessék be:

  • Számlaszám: 10700024-70492613-51200002
  • Név: Magyar Piarista Diákszövetség
  • Bank: CIB
  • Közlemény: zarándok neve + Barátok Útja

Csak azoknak a jelentkezését tekintjük véglegesnek, akik a részvételi díjat is befizették. A banki befizetések közlemény rovatában feltétlenül tüntessék fel a zarándok nevét, és azt, hogy Barátok Útja! A befizetési bizonylatot őrizzék meg! Szeretnénk jelezni, hogy a zarándoklat szervezésével kapcsolatban az elindulást megelőzően is sok költség merül fel. Így a jelentkezési határidőt követően annak teljes összegét sajnos már nem áll módunkban visszafizetni (kivéve, ha a zarándoklat esetleg elmarad). A zarándoklattal kapcsolatban felmerülő egyéb kérdéseikkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a levél alján található elérhetőségeken!

Üdvözlettel:
Tavaszy Márk és Dr. Fenyvesi Olivér a Barátok Útja vezetői